Свечаном академијом одржаном 27. децембра 2019. године, Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци обиљежио је 27 година успјешног рада и развоја.

Aкадемији су присуствовали: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске Борис Пашалић, предсједник Скупштине града Зоран Талић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци Биљана Антуновић, генерални директор Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“ Славен Гојковић, декани факултета у саставу Универзитета, директори јавних предузећа, помоћници министара у Влади Републике Српске и други.

Опширније...

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић истакао је да је сектор шумарства важан ресурс за Српску, јер је 52 одсто њене територије покривено шумама.
Обраћајући се на свечаној академији поводом 27 година рада бањалучког Шумарског факултета, Пашалић је рекао да је данас у шумарству у сектору прераде дрвета запослено више од 15.000 људи који са преко 4,5 одсто доприносе бруто друштвеном производу Републике Српске.
Опширније...

Земље источне и југоисточне Европе треба да осмисле реална рјешења и циљеве за обнову шума, као и да се упознају са могућностима за обезбјеђивање потребних финансијских средстава. О тим темама разговарало се на семинару „Обнова шума и Бонски изазов у источној и југоисточној Европи”, одржаном у Београду 16. и 17. децембра 2019. године, организованом од стране УН организација UNECE и FAO.

Опширније...

Поштовани,

            Правилником о анкетирању студената о квалитету наставног процеса (даље: Правилник), који је 11.2.2015. године усвојио Сенат Универзитета у Бањој Луци, регулише се студентско анкетирање као специфичан вид студентског вредновања квалитета наставног процеса.
Опширније...