Представници Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, Зорана Хркић Илић, ма биологије, Огњен Лукић, дипл. инж. шум. и Срђан Билић, апсолвент, успјешно су завршили Тренинг за процјенитеље Црвених листи (IUCN Red List Assessor Training Workshop).

Опширније...

У оквиру реализације пројекта „Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries – SETOF“ који се бави унапређењем наставних планова и програма у погледу ерозије и бујица одржана је радионица на Шумарском факултету Универвзитета у Бањој Луци 18. и 19. новембра.

Опширније...

Erasmus+ канцеларија у БиХ у сарадњи са Делегацијом Европске уније у БиХ и Универзитетом у Бањој Луци организује Erasmus+ информативни дан у Босни и Херцеговини који ће се одржати у четвртак, 28. новембра 2019. године, на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци, са почетком у 10.00 часова.

Опширније...

Фондација 787 позива све младе особе из БиХ које желе ријешити неки проблем у својој локалној заједници или допринијети њеном економском развоју на иновативан начин, да се пријаве за учешће у програму BOLD START који се реализује уз подршку америчке владе.
Опширније...

У оквиру реализације пројекта Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries – SETOF“ који се бави унапређењем наставних планова и програма у погледу ерозије и бујица одржана је радионица на Шумарском факултету Универвзитета „Свети Ћирило и Методије“ у Скопљу. Као представници Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, радионици су присуствовали: др Југослав Бријућ, др Бранислав Цвјетковић и Ђорђије Милановић.

Опширније...

Такмичење је одржано од 28. до 31. октобра 2019. године у руском граду Вороњеж под покровитељством руског Министарства природних ресурса и Федералне агенције за шумарство. Ове године такмичење је окупило 34 учесника из 21 земље Европе, Азије, Африке, Сјеверне и Јужне Америке.

Опширније...

Као једна од 22 одабрана апликанта из цијелог свијета, проф. др Маријана Каповић Соломун учествује у међународном усавршавању под називом UNEP/UNESCO/BMU “International Course on Soil and Land Resources for Sustainable Development”. Курс је организован од стране Техничког Универзитета у Дрездену, у сарадњи са Центром за међународне постдипломске студије у области управљања животном средином (Centre for International Postgraduate Studies of Environmental management CIPSEM).

Опширније...

savez banner