Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, те у циљу сузбијања ширења вируса корона унутар чланица Универзитета у Бањој Луци, обавезно је поштовање свих мјера које је прописала Влада Републике Српске, односно Републички штаб за ванредне ситуације и Институт за јавно здравство Републике Српске. 
Опширније...

Декан Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци нас упознаје о значају центра за научно истраживање и екологију у националном парку Сутјеска у емисији ЕВРОПСКА УНИЈА И МИ.

 

у сусрет науци (StES) је традиционална студентска научно - стручна конференција са међународним учешћем коју организује Студентски парламет Универзитета у Бањој Луци и Универзитет у Бањој Луци.

Опширније...

Предсједниca Републике Српске Жељка Цвијановић данас је заједно са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером и директором Националног парка "Сутјеска" Дејаном Павловићем отворила Центар за научно истраживање и екологију у овом националном парку на Тјентишту.
Опширније...

Дана 01.09.2020 у просторијама Шумарског Института (који дјелује при Шумарском факултету Универзитета у Бањој Луци) у WМТА радионицама у пословној зони Рамићи одржано је полагање завршног испита за полазнике WМТА обуке за занимање Лакирер. Пет младих незапослених полазника до 30 година су прошли обуку оспособљавања и један полазник који је преко 30 година је прошао обуку усавршавања за занимање лакирера у дрвној индустрији.

Опширније...

Универзитет примијењених наука из Есена (Њемачка), заједно са фондацијом „FAIRNETZEN’’, додијелиће за календарску 2021. годину до 50 стипендија у износу од 200 евра (једнократно, противвриједност у КМ) студентима I и II циклуса свих факултета Универзитета у Бањој Луци, осим студентима који су већ били корисници стипендије ,,WELT DER WUNDER’’ или ,,FAIRNETZEN’’.
Опширније...

savez banner