Драги будући студенти, упис на први циклус студија на Шумарском факултету Универзитета у Бањој Луци организоваће се на студијским  програмима „Шумарство“ и „Прерада дрвета“. Пријемни испит ће бити Тест општег знања и интересовања за шумарство или Тест општег знања и интересовања за прераду дрвета, зависно од студијског програма на који се кандидати опредијеле. 
Опширније...

Одлука Сената Универзитета у Бањој Луци

Организационе јединице Универзитета у Бањој Луци ће организовати испитне рокове у од 08.06.2020. до 30.10.2020. године.

Испити ће се одржавати у пет испитних рокова и осам термина, уз могућност коришћења субота, и то:

Опширније...

Универзитет у Бањој Луци органиизује упис нове генерације студената, у академској 2020/2021. години.

У наставку се налази календар активности везаних за упис нове генерације студената.
Опширније...

Поштовани,

Обавјештавамо вас да је Министарство за научнотехнолошки развој, информационо друштво и високо образовање Републике Српске дана 11.05.2020. године обавијестило Универзитет у Бањој Луци о престанку Инструкције о организовању минималног процеса рада на високошколским установама од 16.03.2020. године.

Опширније...

За потребе Шумарског факултета, средствима које је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске набављена је значајна количина савремених инструмената.
Опширније...

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци, као партнер на пројекту Erasmus+ под називом “Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries - SETOF” који се бави унапређењем наставних планова и програма у области ерозије и бујичних поплава, извршио је набавку опреме за савремену педолошку лабораторију и теренска истраживања земљишта за студенте и инжењере шумарства који ће имати прилику да кроз обуке и радионице усмјерене ка унапређењу њихових компетенција у наведеној области надограде своје знање.

Опширније...

У сриједу 06.05.2020. године почиње бесплатна on line обука за 3Д дизајн и пројектовањa намештаја у рачунарском програму CORPUS за студенте Шумарског факултета. Обуку је организовала Установа за стручно образовање одраслих WМТА Бања Лука на челу са директором господином Зораном Вуковићем, у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Бањој Луци и др Данијелом Петровић, координатором испред Шумарског факултета.

Опширније...

savez banner