Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2019/2020. години, на Универзитет у Бањој Луци у другом уписном року, биће објављен 21. августа 2019. године.

Текст конкурса биће објављен у дневним новинама ''Глас Српске'', као и на интернет страницама Универзитета у Бањој Луци и организационих јединица.
Опширније...

Ватра је део земаљског система у последњих 400 милиона година, а људи су једина врста која може да контролише и управља ватром. Ватру смо користили више од милион година, као ловци-сакупљачи и као пољопривредници за одржавање продуктивности земљишта. Дакле, ватра је несумњиво најутицајнији елемент у развоју људског друштва.

Опширније...

Позивамо све бивше студенте Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци који су успјешно окончали студије првог, другог или трећег циклуса да се  учлане у Алумни центар Универзитета у Бањој Луци.

 Регистрацију је могуће извршити овдје.

Šumarski 5 1

У оквиру теренске наставе из предмета Политика и организација у шумарству, студенти ИВ године су 17.06.2019. године, заједно са предметним наставником доц. др Драганом Чомићем, посјетили ШГ ''Рибник'' из Рибника. Уз велику љубазност директора Жељка Вишекруне и његових сарадника, студенти су имали прилику да дискутују о конкретним организационим, економско-финансијским и законодавним темама у вези са функционисањем шумских газдинстава из пословног система ЈПШ ''Шуме РС'' а.д.

Опширније...

У организацији ЈПШ „Шуме Републике Српске“, Шумарског факултета и Удружења шумарских инжењера и техничара Републике Српске одржан је 30.05.2019. године у Рибнику семинар на тему „Газдовање високим шумама букве“. Домаћин семинара је ШГ „Рибник“ односно РЈ. „Ситница – Заблеће“. На семинару су презентовани радови:

Опширније...

savez banner