Студент Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци освојио прво мјесто на такмичењу за најбољи бизнис план

Студенти Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, Никола Пећанац, Срђан Шкорић и Рајко Кецман, 16. марта 2017. године узели су учешће на радионици Тестирање пословне идеје предузетника – израда пословног плана“. Радионица је одржана у просторијама Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа (РАРС) (Више о радиноници можете погледати овдје).
Поред студената Шумарског факултета, учешће су узели и студенти Економског и Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.
Основни циљ радионице је био подстицање омладинског предузетништва у Републици Српској, и то кроз стицање знања из области предузетништва и обуку кандидата за израду што квалитетнијег пословног плана. Учесници су имали задатак да напишу властите верзије бизнис плана на слободну тему у року од 16. марта 2017. до 30. априла 2017. године, те исте доставе Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа (РАРС). Већ почетком маја формирана је стручна Комисија од стране РАРС-а која је детаљним увидом, бодовањем и оцјењивањем пристиглих бизнис планова одредила побједнике.
Прво мјесто са пословним планом под називом „Подизање плантажа лијеске“ припало је Рајку Кецману студенту Шумарског факултета, друго мјесто припало је Татјани Курузовић студенту Економског факултета, док је треће мјесто заузела Јелица Растока, такође студенту Економског факултета.
Награђени учесници радионице Тестирање пословне идеје предузетника – израда пословног плана“, биће накнадно обавијештени од стране РАРС-а о времену и мјесту потписивања уговора. Према досадашњој пракси, награда је подразумијевала добијање новчаних средстава за реализацију и покретање пословне активности дефинисане бизнис планом.
Награда која је припала студенту Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, поред материјалне вриједности, има и додатни значај, који лежи у чињеници да се предано и напорно ради на образовању и усавршавању студената Шумарског факултета на пољу економије и предузетништва, што свакако ствара добре претпоставке како за персонални развој студената, тако и за одрживи развој шумарства Републике Српске.

Rajko Kecman

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner