Шумарски факултет обиљежио 25 година рада

На свечаној академији поводом 25 година рада Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), 22. децембра 2017. године уручене су дипломе дипломираним инжењерима шумарства и мастерима за академску 2016/2017. годину.

На церемнонији на Шумарском факултета Универзитета у Бањој Луци, дипломе су уручене за 38 инжињера шумарства и три мастера. Такође, уручене су и плакете најбољим студентима овог факултета. Поред плакета, три најбоља студента добили су стипендије које је обезбиједило ЈУ ''Шуме Српске''.


Обраћајући се гостима на академији, в.д. ректора Универзитета у Бањој Луци, проф. др Радослав Гајанин, истакао је да је Шумарски факултет веома значајна чланица Универзитета по свим основама.
DanF2017 1

DanF2017 6
''Ријеч је о значајној чланици УНИБЛ, а која је носилац образовања у области шумарства у Републици Српској'', казао је в.д. ректора.

''Дрвна индустрија је грана будућности и једна од најважнијих грана привреде у којој се запошљавају радници у РС. Управо, предузећа у овој грани запошљавају велики број радника'', казао је проф. др Радослав Гајанин.

В.д. ректора је честитајући младим колегама на успјешном завршетку основних студија, истакао да је диплома која им је данас уручена, заправо гарант да су оспособљени да унаприједе шумарство у РС.

Декан Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Војислав Дукић, током обраћања, осврнуо се на развојни пут овог факултета.

''Настава на Шумарком факултету Универзитета у Бањој Луци, почела је 1993/1994. године. Кључна кадровска основа за почетак наставе била је званична гаранција за извођење наставе коју је дао Шумарски факултет Унверзитета у Београду'', казао је декан Дукић.

Гостима се обратила и помоћница министра просвјете и културе за високо образовање РС, Радмила Пејић.

DanF2017 5

''25 година је стваран и успјешно развијан Шумарски факултет и данас је то једна од најзначајнијих образовних установа у Босни и Херцеговини. Властитим снагама унаприједили сте наставно – научни и истраживачки рад и постигли сте запажене резултате'', казала је помоћница министра.

На академији којој су присуствовали професори, студенти и колеге из академске заједнице, између осталог говорили су и директор Јавног предузећа ''Шуме Српске'' Ристо Марић и помоћник министра за шумарство и ловство Републике Српске Горан Зубић, као и декан Шумарског факултета Универзитета у Београду проф. др Ратко Ристић.

DanF2017 2

DanF2017 3

DanF2017 4

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner