Учешће представника Шумарског факултета Бања Лука на завршном састанку и конференцији у оквиру COST акције CAPABAL, Брдо код Крања, 12-14.09.2018.

У Брду код Крања (Словенија) је у периоду од 12-14.09.2018. године, организован завршни састанак и конференција у оквиру COST акције TN 1401 под називом ''CAPABAL''. Финалном састанку присуствовало је преко 60 учесника из земаља Западног Балкана, али и осталих европских држава.

Састанак је организован у сарадњи са Биотехничким факултетом из Љубљање (одјек шумарство), а испред Шумарског факултета у Бањој Луци учествовао је доц. др Драган Чомић. У оквиру састанка истакнути су финални резултати цјелокупне COST акције CAPABAL, са презентовањем резултата рада појединих радних група, али и ученика STSM-а (Short Term Scientific Mission). Поред одржавања сесија са преко 20 презентација, одржан је и састанак чланова управног одбора, као и теренска посјета. У оквиру теренске посјете извршене су посјете Националном парку ''Триглав'', са обиласком језера Блед и Бохињ. Успостављени су контакти са представницима Националног парка, али и локалних предузетника из области шумарства. Од предузетника се посебно могу издвојити представници машинских кругова, који представљају врсту мини задруга за извођење радова у шумарству на локаном нивоу.

С обзиром да је овим састанком рад COST акције CAPABAL завршен, истакнуте су намјере и спремност учесника за активним ангажовањем на идентификацији нових могућности и модела за заједнички рад, првенствено у области политике, економике и организације у шумарству.

slika comic

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner