Проф. др Маријана Каповић Соломун одржала неколико предавања као UNCCD SPI

Током COP14, UNCCD Конвенције на четрнаестом засиједању Комитета за науку и технологију и осамнаестом засиједању ревизије имплементације UNCCD Конвенције, који су се одржавали од 30. до 13. септембра у Њу Делхију, Индија, проф. др Маријана Каповић Соломун је одржала неколико предавања као UNCCD SPI у оквиру више различитих догађаја.


COP14 3COP14 4

Као дио дана посвећеног науци, у оквиру сесије под називом „Tools and practices to achieve multiple benefits through LDN“, др Каповић Соломун је имала предавање под називом „Measures to avoid, reduce and reverse land degradation“ у којем је поред осталог говорила о стању земљишних ресурса Републике Српске и изазовима са којима се суочавамо у имплементацији неутралности деградације земљишта и одрживог управљања земљиштем. Поред тога, као позвани експерт од стране UN WOMEN и IUCN-a, представила је ситуацију у БиХ у области равноправности полова и имплементацији LDN са презентацијом под називом „Bosnia and Herzegovina – Gender and Land Degradation Neutrality in Post Conflict Environment“.
COP14 5COP14 6COP14 7
Осим наведеног, као UNCCD SPI др Каповић Соломун је презентовала резултате глобалних истраживања под окриљем UNCCD Конвенције у области пјешчаних и пустињских олуја, под називом „Global Sand and Dust Storms Source Base Map“ којих је произашла интерактивна глобална мапа која ће се касније доставити земљама на даље кориштење.

COP14 8COP14 9COP14 12COP14 13

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner