52. међународна конференција шумске механизације FORMEC 2019

52. међународна конференција шумске механизације FORMEC 2019, одржана је од 6. до 9. октобра 2019. године у мађарском граду Шопрон. Шопрон је смјештен на западу ове земље у непосредној близини границе са Аустријом и у њему се налази 200 година стар Шумарски факултет Универзитета у Шопрону.

 Програм конеференције се састојао од двије пленарне сесије и деветнаест паралелних сесија, као и е-постер сесије током прва два дана. На овогодишњем FORMEC 2019 скупу доц. др Владимир Петковић и доц. др Дане Марчета представили су се постер радом под насловом Planning of forest roads network: case study in the mountain natural forests area of Bosnia and Herzegovina.

petkovic1
Трећи дан конференције, 9. октобра, организована је посјета изложби шумске механизације и уређеја AUSTROFOMA 2019 која се одржавала у мјесту Forchtenstein у Аустрији. У оквиру сајам посјетиоци су могли да виде сва техничка достигнућа која су на располагању шумарској струци и науци у стварним условима рада.
Petkovic2
По први пут истовремено са овом конференцијом, одржан је 42. скуп Савјета шумског инжењерства COFE, што је увод у заједничку организацију конференције COFE/FORMEC 2020. године у Портланду (Орегон , САД).

 petkovic3petkovic4petkovic5

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner