Проф. др Маријана Каповић Соломун учествује у међународном усавршавању под називом UNEP/UNESCO/BMU “International Course on Soil and Land Resources for Sustainable Development”

Као једна од 22 одабрана апликанта из цијелог свијета, проф. др Маријана Каповић Соломун учествује у међународном усавршавању под називом UNEP/UNESCO/BMU “International Course on Soil and Land Resources for Sustainable Development”. Курс је организован од стране Техничког Универзитета у Дрездену, у сарадњи са Центром за међународне постдипломске студије у области управљања животном средином (Centre for International Postgraduate Studies of Environmental management CIPSEM).

 

UNEPUNESCOBMU 1

Током једномјесечног усавршавања елаборисаће се многа значајна питања о земљиштима и земљишним ресурсима за одрживи развој. Земљиште и пољопривредна производња, као и шумарство представљају окосницу есенцијалних функција одрживог развоја и стога су од виталног значаја за живот на Земљи. Курс се бави главним концептима управљања земљишним ресурсима, те могућностима обезбјеђења њихове одрживости и значајем за обезбјеђивање добара и услуга за људе и екосистеме.
UNEPUNESCOBMU 2
У оквиру курса проф. др Каповић Соломун је позвана да одржи предавање за учеснике из 20 земаља свијета, kaо и особље CIPSEM-а на тему UNCCD Конвенције и њене имплементације, те иницијативама попут неутралности деградације земљиста и борбе против суше.

UNEPUNESCOBMU 3

Више информација о самом усавршавању можете пронаћи на линку.

https://tu-dresden.de/bu/umwelt/cipsem/ueber-uns/termine/78th-unep-unesco-bmu-international-short-course-on-environmental-management-for-developing-countries-soil-and-land-resources-for-sustainable-development-sc78

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner