Учешће Шумарског факултета на Међународној стручној Конференцији ‚‚Људи, дрво, намјештај‚‚ 2020.

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци наставља и додатно унапређује сарадњу са привредном и постојећим партнерима на унапређењу практичне наставе, размјене искустава и знања те умрежавању Шумарског факултета са доказаним партнерима.

На недавној Међународној стручној Конференцији ‚‚Људи, дрво, намјештај‚‚ 2020 која је одржана 30/31 октобра у Бањој Луци и Теслићу учестовали су: Проф. др Зоран Говедар, Проф. др Војислав Дукић и доцент др Драган Чомић.


Декан Проф. Др Војислав Дукић је у свом поздравном говору изразио додатну потребу за сарадњом са свим заинтересованим странама да се унапреди практична настава и још боља сарадња са произвођачима из дрвне индустрије.

Проф. Дукић је изразио своје задовољство досадашњом сарадњом са партнерима из реалног сектора, а након заједничке иницијативе Шумарског факултета у сарадњи са партнерима Установа за стручно образовање одраслих WМТА, Градске развојне агенције CIDEA и Кластера ДРВО Бања Лука, који су упутили иницијативу Граду Бања Лука за омогућавање коришћења пословног простора, величине cca. 120м2, који се налази у Управној згради у Пословној зони у Рамићима. Наведене просторије су опремљене од стране партнера и стављене у функцију потребе Шумарског факултета и предузећа за потребе провођења практичне наставе за студенте, ученике и образовање одраслих.

Праксе и практичне обуке за потребе студената и предузећа у радионицама у Рамићима као и у производним предузећима се повремено одржавају, са намјером да се исте још више унапреде и повећају, што је био повод бројних састанака.

На Конференцији су додјељена и увјерења за студенте завршних година студија, а из практичне основне обуке за Пројектанта намјештаја из Softwarea CORPUS у организација Шумарског факултета Бања Лука и Установе за стручно образовање одраслих WМТА Бања Лука.

Сарадња се наставља и унапређује и даље.

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner