Пројекат “Виртуелна стварност у Перућици”

Пројекат под називом “Виртуелна стварност у Перућици”, који проводи Национални парк "Сутјеска" у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Бањој Луци и компанијом "Матрикс" из Пала, а који се финансира средствима ЕУ кроз програм EU4Business својим ће резултатима помјерити границе у туристичкој понуди Републике Српске, Босне и Херцеговине, али и цијелог региона.

Успостављањем првог Центра за виртуелну стварност у овом дијелу Западног Балкана и употребом најсавременијих технологија за виртуелну стварност, биће представљен живи свијет једне од посљедњих сачуваних прашума Европе - прашуме Перућице, те тако омогућити да љубитељи природе са свих континената, уживају у овој несвакидашњој љепоти која вијековима стоји нетакнута.
Perucica
Специфичнан циљ овог пројекта јесте валоризација културног и природног насљеђа, те јачање развоја туризма у националном парку, уз поштивање заштите животне средине.

Пројекат ће посветити посебну пажњу на очување резервата природе - прашуму Перућицу која се налази на УНЕСЦО-овој тентативној листи.

Perucica 1

Више информација можете наћи ОВДЈЕ

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner

HR 01