Povodom Svjetskog dana zemljišta, koji se obilježava 05.decembra, prodekan za NIR doc.dr Marijana Kapović Solomun je gostovala u emisiji U fokusu.

Tom prilikom je zajedno sa ostalim učesnicima razgovarano o stanju zemljišnih resursa Republike Srpske, najvažnijim faktorima degradacije, te mogućnostima za njegovo očuvanje. 
Opširnije...

Povodom Svjetskog dana zemljišta, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa Udruženjem Majka Priroda i FAO (Food and Agriculture Organization), organizovalo kreativnu radionicu u vrtiću Diznilend, na kojoj su članovi vrtića učili o zemljištima. Radionica je okupila oko 30 mališana, koji su tom prilikom oslikali šta za njih predstavlja zemljište i kroz interaktivan rad naučili kako treba čuvati ovaj značajan prirodni resurs.

Opširnije...

Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i JU Radnički univerzitet Banjaluka potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Sporazum je zaključen, dana 29.11.2018. godine u prostorijama dekanata Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, radi intenziviranja poslovno-tehničke saradnje, u cilju zajedničkog razvoja i podizanja konkurentnosti, te jačanja kapaciteta.
Opširnije...