Fondacija 787 poziva sve mlade osobe iz BiH koje žele riješiti neki problem u svojoj lokalnoj zajednici ili doprinijeti njenom ekonomskom razvoju na inovativan način, da se prijave za učešće u programu BOLD START koji se realizuje uz podršku američke vlade.
Opširnije...

U okviru realizacije projekta „Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries – SETOF“ koji se bavi unapređenjem nastavnih planova i programa u pogledu erozije i bujicа održana je radionica na Šumarskom fakultetu Univervziteta „Sveti Ćirilo i Metodije“ u Skoplju. Kao predstavnici Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, radionici su prisustvovali: dr Jugoslav Brijuć, dr Branislav Cvjetković i Đorđije Milanović.

Opširnije...

Kao jedna od 22 odabrana aplikanta iz cijelog svijeta, prof. dr Marijana Kapović Solomun učestvuje u međunarodnom usavršavanju pod nazivom UNEP/UNESCO/BMU “International Course on Soil and Land Resources for Sustainable Development”. Kurs je organizovan od strane Tehničkog Univerziteta u Drezdenu, u saradnji sa Centrom za međunarodne postdiplomske studije u oblasti upravljanja životnom sredinom (Centre for International Postgraduate Studies of Environmental management CIPSEM).

Opširnije...

Banja Luka, 23.10.2019. godine - Delegacija Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u sastavu prof. dr Vojislav Dukić, prof. dr Milan Mataruga, doc. dr Branislav Cvjetković i doc. dr Dragan Čomić, učestvovala je na ceremoniji povodom obilježavanja 100 godina postojanja i uspješnog rada Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Univerziteta Mendel u Brnu, Republika Češka.

Opširnije...