Vlada NR Kine daje stipendije za akademsku godinu 2019/2020. Zainteresovani studenti bilo koje oblasti se mogu prijaviti za ovu stipendiju. Ove godine se za ovu stipendiju studenti mogu prijaviti samo online. Rok za prijave, koje se dostavljaju na engleskom ili kineskom jeziku (vidite http://www.campuschina.org/), je do 15. marta 2019. godine, a svu neophodnu dokumentaciju potrebno je dostaviti u Ambasadu NR Kine u Bosni i Hercegovini najkasnije do 22. marta 2019. godine.
Opširnije...

Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u funkciji partnerske institucije, implementira ERASMUS projekat pod nazivom “Soil Erosion and TOrrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries”.

Projekat predstavlja važan doprinos unapređenju i modernizaciji nastavnih planova i programa u oblasti prevencije u borbi protiv poplava i bujičnih tokova, sa kojima se sve vise suočavaju zemlje zapadnog Balkana u posljednjoj dekadi. U projektu učestvuje devet partnerskih institucija iz ukupno šest zemalja, a Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu je koordinator.

Opširnije...