Misija i vizija

Misija Šumarskog fakulteta u Banjoj Luci

Misija Šumarskog fakulteta u Banja Luci je posvećenost najvišim standardima u području obrazovanja i istraživanja u oblasti šumarstva. Misija je obrazovanje inženjera šumarstva o naučnim aspektima šumarstva i podsticanje njihove sposobnosti za rješavanje stručnih poslova u praktičnom i naučnom radu u oblasti šumarstva. Šumarski fakultet treba biti regionalni lider u razvoju šumarske nauke i obrazovanja.
Dugogodišnji ciljevi su osiguranje da Fakultet funkcioniše kao autonomna akademska jedinica. Misija fakulteta je stalno pretraživanje, očuvanje i širenje znanja i podsticanje kritičkog intelekta. Tolerancija i različitost moraju se poštovati. Misija Šumarskog fakulteta u Banja Luci pokriva sljedeća područja:

1. Nastava
2. Naučno-istraživački rad

Vizija Fakulteta

Vizija Šumarskog fakulteta u Banjoj Luci je da postane prepoznatljiv po kvalitetu obrazovanja kadrova u oblasti šumarstva, naučno-istraživačkog rada i u promovisanju visoke etičke vrijednosti i odgovornosti prema prirodi, šumskim ekosistemima, čovjeku i društvenoj zajednici kao cjelini. Pri tome posebno Fakultet poklanja pažnju različitostima njeguje toleranciju i otvoren je za sve ljude koji prihvataju nastavni plan i program, kodeks ponašanja i etiku koju Fakultet promoviše.

 

Podijeli / Share

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

savez banner